Ett väl använt recept på pizza som jag sparat sedan sent 1980-tal är Jannes magic. Här kommer det. För att få en seg deg som kan behandlas som pizzadegar brukar göras kan man med fördel slå degen i bordet ett antal gånger. Detta får glutentrådarna att bli längre och hjälper till att få utlopp för överskottsenergi (eller i värsta fall innehållen ilska...). Låt degen jäsa till dubbel storlek, kavla ut på en bakplåt. Så länge degen jäser kokar ni ihop tomatsåsen, fräs löken först i olja, häll på tomaterna och sen kryddar ni. Lägg på valfri fyllning och riven ost. Grädda i 275°.
Botten:
2 dl vatten
25 g jäst
5 dl fullkornsvetemjöl
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Tomatsås:
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
basilika, oregano, helt lagerblad
Fyllning:
riven ost
pepperoni, tonfisk, ananas, skinka..... vad ni vill ha!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar